2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Skanus trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Po gana ilgos pertraukos, vakar vėl šeimininkavau virtuvėje. Nusprendžiau iškepti pyragą.Taigi jūsų dėmesiui – trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene. Mano manymu jis labai tinka prie per šalčius šildančio puodelio arbatos. :}



Ingredientai

  • 500 g miltų
  • 250 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 1 šaukštelis sodos
  • Šlakelis acto (sodos nugesinimui)
  • 300-500 g juodųjų serbentų uogienės (dėkite tiek, kiek norite, siūlyčiau nepagailėti)
  • Galima įtarkuoti citrinos žievelės
Paruošimas

Į dubenį suberiame miltus ir cukrų, įmušame kiaušinius, įtarkuojame sviestą. Nugesiname sodą ir ją tai pat įpilame į dubenį. Viską gerai išminkome. Gautą tešlą įdedame į šaldytuvą ir laikome ten bent valandą, kad sukietėtų.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Maždaug du trečdalius tešlos sudedame į skardą, tada dedame uogienės sluoksnį. Galiausiai ant viršaus pirštais užtrupiname likusią tešlą. Įkaitiname orkaitę iki 180°C , įdedame skardą ir kepame pyragą apie 50 minučių. Štai ir baigta. Skanaus! ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą